sapunov

Проф. д-р Славејко Сапунов

спец. гинеколог акушер

Чест и задоволство ни е што може да го истакнеме нашиот главен експерт за плодност, проф. д-р Славејко Сапунов, чија неспоредлива експертиза е камен-темелник на нашата клиника.

Роден во Битола и дипломиран на Медицинскиот факултет во Скопје во 1975 година, професорот Сапунов посвети повеќе од четири децении за унапредување на женското здравје и репродуктивната медицина.

Кариерата на проф. Сапунов започна на трауматолошкиот оддел при Медицинскиот факултет во Скопје, по што брзо следеше богата кариера во гинекологијата и акушерството. По завршување на специјализацијата во 1982 година, тој се насочи на септичка гинекологија и интензивна онколошка хирургија. Неговата академска моќ дополнително се зацврсти преку меѓународни обуки, вклучително и престижната меѓународна школа за ултразвук во акушерство и гинекологија „Иан Доналд“, во Дубровник.

Како пионер во репродуктивната технологија, проф. Сапунов значително придонесе во полето на рано откривање рак и асистирани репродуктивни технологии за биопотпомогнато оплодување како ИВФ и ИЦСИ. Неговата работа му донесе бројни признанија, меѓу кои и највисоката почест од Македонското Лекарско Друштво.

Како професор, тој ги обликуваше умовите на безброј студенти по медицина и стоматологија и продолжува да биде влијателна фигура во гинекологијата и на локално и на меѓународно ниво. Неговите трудови и презентации стигнаа во многу делови од светот, покажувајќи ја неговата посветеност на глобалните здравствени прашања.

Неуморната посветеност и сочувствителниот пристап на професорот Сапунов го прават сакана фигура и меѓу неговите колеги и меѓу многуте семејства кои тој помогнал да се создадат.

📲 +389 2322 0800
📩 [email protected]

Д-р Славјанка Стојковски Станоевска

спец. гинеколог акушер

Д-р Славјанка Стојковски Станоевска со себе донесе 13 години непроценлива експертиза како специјалист по гинекологија и акушерствово во семејството на ИВФ Мон Бебе. Откако ја стекна специјализацијата на ЈЗУУ Клиника за Гинекологија и Акушерство Скопје во 2019 година, д-р Славјанка започна извонредно патување како оперативен менаџер во престижна приватна болница.

Покрај нејзиното формално образование, таа останува длабоко посветена на континуиран професионален развој, активно учествувајќи на различни симпозиуми, семинари и работилници. Пациентите сесрдно ѝ веруваат поради нејзината непоколеблива посветеност, ентузијазам и сочувствителен пристап. 

Закажете преглед со д-р Славјанка Стојковски Станоевска за да ги решите сите ваши гинеколошки проблеми, вклучително и неплодноста. 

Доверете го вашето здравје на нејзината експертиза и ајде заедно да тргнеме на вашето патување за плодност.

📲 +389 2322 0800
📩 [email protected]

м-р Милена Волчева

ембриолог и специјалист за плодност

Дозволете да ви ја претставиме м-р Милена Волчева, исклучително квалификуван ембриолог и експерт за плодност, како клучен член на тимот од ИВФ Мон Бебе. Со магистерска диплома по генетика на софискиот универзитет Св. Климент Охридски од Бугарија, Милена носи богато знаење и искуство во нашата клиника. Нејзината експертиза е втемелена на долгогодишна посветена работа, вклучително и раководител на ин витро лабораторијата во нашата клиника за плодност. Професионалното патување на м-р Милена вклучува и улоги како ембриолог во други реномирани приватни болници од Скопје. 

Она што ја издвојува м-р Милена е нејзината посветеност за континуирано учење и иновации. Активно учествувала во специјализирани програми за обука, меѓународни симпозиуми и конгреси од областа на репродуктивната медицина. Експертизата на м-р Милена се протега од биоматеријали до ткивно инженерство, што дополнително ја подобрува нејзината способност да обезбеди врвни решенија за предизвиците на плодноста. Како членка на ценети организации како Европското здружение за човечка репродукција и ембриологија (ESHRE) и Меѓународната федерација на здруженија за плодност (IFFS), м-р Милена е во првите редови на напредокот во репродуктивната наука.

Со м-р Милена покрај вас, можете да верувате дека вашето патување за плодност го води експерт посветен на вашиот успех.

📲 +389 2322 0800
📩 [email protected]

Марина Димиќ

медицинска сестра

Ви ја претставуваме Марина Димиќ, високо квалификувана, посветена и сочувствителна медицинска сестра која е неизоставен дел од тимот на ИВФ Мон Бебе. Со силна образовна позадина, вклучително и професионални студии на Медицинскиот Факултет при Универзитетот Свети Кирил и Методиј од Скопје, Марина придонесува со богато знаење и искуство во нашата клиника за плодност. Таа ги усоврши своите вештини преку различни искуства, од нејзината напорна пракса во ЈЗУУ Клиника за Гинекологија и Акушерство Скопје до нејзините улоги во ценети приватни здравствени институции. 

 

Личните карактеристики на Марина, вклучувајќи ја лојалноста, решителноста и одличните комуникациски вештини, ја прават доверлив сојузник на вашето патување за здравје. Течно зборува англиски и опремена со техничка експертиза за различни канцелариски апликации.

Марина гарантира дека вашето искуство во ИВФ Mon Bebe не е само медицински одлично, туку и лично утешно.

📲 +389 2322 0800
📩 [email protected]