Нашата мисија

Mon Bebe – Љубов пред
првиот поглед

Нашата мисија во IVF Mon Bebe центарот за ин витро оплодување е да обезбедиме иновативни и сигурни услуги кои го унапредуваат полето на ин витро третмани и ја подобруваат грижата за пациентите. Се стремиме да испорачаме ефикасни резултати за нашите пациенти, притоа почитувајќи ги највисоките стандарди за приватност и доверливост.
Нашиот професионален и стручен тим е максимално посветен да обезбеди персонализирана грижа и исклучителна услуга за клиентите и со помош на медицински стручен тим, истражувачки институции и други организации, да ја постигнеме нашата заедничка цел за подобрување на здравствените резултати за пациентите.

Нашите услуги

Нашиот најсовремен објект е опремен со најнова технологија, а нашиот тим од висококвалификувани професионалци е посветен на обезбедување ефикасни и безбедни резултати. Применувајќи ги најновите достигнувања во науката и технологијата ги нудиме следниве услуги

Спермограм

Спермограмот е медицински тест кој го анализира квалитетот и квантитетот на спермата во машката сперма. Тоа е суштинска дијагностичка алатка за парови кои се борат со неплодност. Резултатите од спермограмот може да помогнат да се идентификуваат можните причини за машка неплодност и да се води изборот на соодветни опции за третман.
Дознај повеќе

Спермокултура

Културата на сперма е микробиолошка анализа на ејакулатот. Тоа е суштински тест кој помага да се оцени потенцијалот за плодност на мажите. Тестот помага да се идентификува присуството на штетни бактерии или вируси кои би можеле да влијаат на квалитетот и квантитетот на спермата. Нашата лабораторија нуди сеопфатен опсег на микробиолошки анализи за да се идентификуваат инфекциите и да се обезбедат соодветни опции за третман.
Дознај повеќе

Интраутерина инсеминација

Интраутериното оплодување (IUI) е третман за плодност кој вклучува ставање на сперма во внатрешноста на женската матка за да се зголемат шансите за оплодување. Тоа е минимално инвазивна процедура која може да биде остварлива опција за парови кои се борат со неплодност поради различни фактори.
Дознај повеќе

Интрацитоплазматско внесување на морфолошки селектиран сперматозоид

Интрацитоплазматско навлегување на морфолошки избрани сперматозоиди со зголемување од 6000 x на високо софистициран микроскоп, или скратено IMSI, е револуционерна техника која може значително да ги зголеми шансите за успех во третманите со асистирана репродуктивна технологија (АРТ). IMSI им овозможува на ембриолозите да изберат најквалитетна сперма за оплодување, што резултира со подобри резултати за паровите кои се борат со неплодност.
Дознај повеќе

Физиолошка интрацитоплазматска инјекција на сперматозоиди

PICSI (Physiological Intracytoplasmic Sperm Injection) е друга специјализирана ICSI техника која се фокусира на избор на сперматозоиди врз основа на нивната способност да се врзат за специфичен протеин наречен хијалуронан. Хијалуронанот е природна супстанца која се наоѓа во кумулусните клетки околу зрелите јајца. Сперматозоидите со интактна ДНК и оптимални нивоа на зрелост имаат поголем капацитет да се врзат за хијалуронанот. Во PICSI, зрелите сперматозоиди се изложени на сад обложен со хијалуронан, а сперматозоидите што се врзуваат за хијалуронанот се избираат за процедурата ICSI.
Дознај повеќе

Laser assisted hatching

Laser assisted hatching е најсовремена медицинска процедура која може да ги зголеми шансите за успешна бременост за паровите кои се борат со неплодност. Тоа вклучува користење на ласер за да се создаде мала дупка во надворешниот слој на ембрионот, што може да го олесни ембрионот да се всади во матката.
Дознај повеќе

Ин витро матурација (IVM)

Ин витро созревањето (IVM) е медицинска процедура која се користи во репродуктивната медицина за да им помогне на жените кои имаат потешкотии да забременат. Тоа е процес на созревање на незрели јајца кои се добиваат при ин витро третман. Оваа техника се покажа како ефикасен метод за жени кои може да имаат намалена резерва на јајниците, синдром на полицистични јајници (PCOS) или други медицински состојби.
Дознај повеќе

Ембриотрансфер

Трансферот на ембриони е критичен чекор во процесот на ин витро оплодување (IVF). Оваа процедура вклучува трансфер на еден или повеќе ембриони во матката на жената, со цел да се постигне успешна бременост. Времето на трансферот на ембрионот е од клучно значење и може да се изврши или на третиот или на петтиот ден по оплодувањето.
Дознај повеќе

Пренос на криопрезервиран биолошки материјал од други IVF лаборатории

Ние разбираме дека поминувањето низ IVF може да биде сложено и понекогаш поразително искуство, поради што се стремиме да го направиме процесот што е можно поедноставен за нашите пациенти. Една од услугите што ги нудиме е трансфер на ембриони од други клиники за IVF.
Дознај повеќе

Криопрезервација на јајце клетки

Криопрезервацијата на јајце клетките, позната и како замрзнување на јајце клетки, е револуционерна технологија која им овозможува на жените да ја зачуваат својата плодност и да го планираат своето идно семејство. Овој метод вклучува вадење и замрзнување на женските јајце клетки, кои во иднина може да се користат за ин витро оплодување (IVF) за да се постигне успешна бременост. Криопрезервацијата на јајце клетките станува сè попопуларна бидејќи сѐ повеќе жени одлучуваат да го одложат породувањето поради различни лични и професионални причини.
Дознај повеќе

Криопрезервација на ембриони

Криопрезервацијата на ембриони е најсовремена медицинска процедура која овозможува зачувување на ембрионите во замрзната состојба за подоцнежна употреба. Оваа иновативна технологија го револуционизира полето на репродуктивната медицина, обезбедувајќи нови опции за паровите кои сакаат да зачнат и да ја зачуваат својата плодност.
Дознај повеќе

Криопрезервација на сперматозоиди и тестикуларно ткиво

Криопрезервацијата е процес кој вклучува замрзнување и складирање на биолошки материјали на ултра ниски температури за да се зачува нивната одржливост. Една од најчестите примени на криопрезервацијата е зачувување на сперматозоидите и ткивото на тестисите. Криопрезервацијата на овие материјали може да биде вредна опција за мажите кои сакаат да ја зачуваат својата плодност за идна употреба.
Дознај повеќе

Донација на јајце клетки

Донацијата на јајце клетки е извонреден подарок што може да донесе надеж за паровите кои се борат со неплодност. Тоа е дарежлив и несебичен чин кој може засекогаш да ги промени животите на другите. Ако размислувате да ги донирате вашите јајце клетки, вие правите значајна разлика во нечиј живот.
Дознај повеќе

Донација на сперма

Донацијата на сперма е одлука која го менува животот и може да им помогне на паровите и поединците да го остварат својот сон за основање семејство. Оваа услуга е широко користена низ целиот свет, а се покажала како успешна и безбедна метода за многу луѓе.
Дознај повеќе