Амбулантски интервенции

Обезбедуваме низа медицински услуги насочени кон подобрување на здравјето и благосостојбата на жените. Нашиот тим од искусни лекари и медицински персонал ги користи најновите техники и опрема за да се осигура дека нашите пациенти добиваат најдобра можна нега.

Зошто да нѐ избереш нас?

Детален опис

Обезбедуваме низа амбулантски интервенции за решавање на различни здравствени проблеми на жените. Биопсија, отстранување на полипи и дијагностички киретажи се користат за дијагностицирање и лекување на абнормални израстоци во матката или грлото на матката. Овие процедури се минимално инвазивни и обично добро се поднесуваат, со мала непријатност и кратко време на опоравок.

Поставувањето и отстранувањето на интраутерините помагала, или спирали, е вообичаена форма за планирање на семејството што вклучува вметнување на мал уред во матката. Овој метод за планирање на семејството е многу ефикасен и може да се отстрани во секое време. Нашиот искусен персонал може да ви помогне да го изберете најдобриот тип на спирала за вашите индивидуални потреби и да помогне при вметнување и отстранување.

Пункцијата на цисти е минимално инвазивна процедура која се користи за отстранување на цисти од јајниците или други делови од телото. Оваа процедура обично се прави под локална анестезија, а пациентите обично можат да се вратат дома истиот ден.

Конечно, нудиме третман за Бартолиниева циста, честа состојба во која се формира кесичка исполнета со течност во близина на отворот на вагината. Опциите за третман може да вклучуваат дренирање на цистата или хируршко отстранување, во зависност од тежината на цистата и индивидуалните потреби на пациентот.

Најчесто поставувани прашања

Иако може да има одредена непријатност за време на процедурата, нашиот персонал ќе преземе чекори за да ја минимизира вашата болка и непријатност, вклучително и користење локална анестезија или други техники за ослободување од болка.

Должината на секоја процедура ќе варира во зависност од специфичната интервенција и вашите индивидуални потреби. Повеќето процедури може да се завршат во рок од еден час.

Повеќето пациенти може да ги продолжат своите нормални активности во рок од еден или два дена по процедурата, иако тоа може да варира во зависност од специфичната интервенција и вашите индивидуални потреби.

Времетраење

Повеќето процедури може да се завршат во рок од еден час.

Посветеност

Еден или два дена по процедурата.