Гинекологија и акушерство

Нашиот тим од стручни гинеколози обезбедува широк спектар на прегледи, консултации и третмани за да им помогне на жените да одржат оптимално репродуктивно здравје. Без разлика дали ви треба рутински преглед, чувствувате непријатност или барате совет за репродуктивно здравје, ние сме тука да помогнеме.

Зошто да нѐ избереш нас?

Детален опис

Нашите гинеколошки услуги покриваат широк спектар на проблеми со репродуктивното здравје на жените. Ние нудиме сеопфатни прегледи, вклучувајќи ултразвук, UC фоликулометрија, ПАП и колпоскопија. Нашите најсовремени услуги за ултразвук покриваат и вагинална и абдоминална слика, како и 3D/4D слика за подетален преглед.

Покрај рутинските прегледи, нудиме дијагноза и третман на сите гинеколошки заболувања, вклучително и ендометриоза, пелвична инфламаторна болест и цисти на јајниците. Нашиот тим од експерти обезбедува персонализирани консултации и совети за менопауза и хормонска заместителна терапија. Ние исто така нудиме сигурни совети за контрацепција, помагајќи им на жените да го изберат вистинскиот метод на контрацепција врз основа на нивните потреби.

Ви благодариме што размислувате за нашите гинеколошки услуги. Посветени сме на обезбедување стручна грижа и персонализирано внимание на секој пациент. Закажете го вашиот термин денес за да ја искусите разликата што нашиот тим може да ја направи за вашето репродуктивно здравје.

Најчесто поставувани прашања

Првиот преглед треба да го закажете на возраст од 13 до 15 години или кога ќе станете сексуално активни.

Колпоскопијата е процедура која му овозможува на лекарот внимателно да ги испита грлото на матката и вагината за знаци на абнормални клетки.

Најдобриот метод на контрацепција зависи од вашите лични потреби и преференции. Нашите експерти можат да ви помогнат да го изберете вистинскиот метод.

Менопаузата е фаза во животот на жената кога таа престанува да има менструални периоди и повеќе не може да забремени по природен пат.

Терапијата за замена на хормони е медицински третман кој се користи за ублажување на симптомите на менопаузата со замена на хормоните кои се изгубени за време на менопаузата.

Времетраење

Рутинските прегледи обично траат 30-60 минути Ултразвучните прегледи траат 20-30 минути Времето на консултации варира во зависност од сложеноста на проблемот

Посветеност

Рутински прегледи: 1-2 посети годишно Ултразвучни прегледи: по потреба Консултации: по потреба