Операции

Обезбедуваме низа гинеколошки услуги, вклучувајќи минимално инвазивни операции како хистероскопија. Нашиот високо обучен медицински персонал и најсовремената опрема гарантираат дека ја добивате најдобрата можна нега.

Зошто да нѐ избереш нас?

Детален опис

Гинеколошките операции може да бидат неопходни од различни причини, од дијагностицирање и лекување на состојби како полипи или фиброиди до контрола на абнормално крварење. Ние сме специјализирани за минимално инвазивни операции како хистероскопија, кои може да се изведат на амбулантска основа.

Хистероскопијата вклучува вметнување на мала камера во матката преку вагината и грлото на матката. Ова му овозможува на лекарот да ја види внатрешноста на матката и да дијагностицира какви било абнормалности. Доколку е потребно, може да се вметнат мали инструменти преку хистероскопот за да се отстранат полипи, фиброиди или други израстоци или да се третира абнормално крварење.

Нашиот високо обучен медицински персонал има големо искуство во вршење гинеколошки операции, вклучително и хистероскопија. Ние користиме најсовремена опрема за да обезбедиме најточна дијагноза и ефективен третман.

Најчесто поставувани прашања

Повеќето пациенти не доживуваат значителна болка за време на хистероскопија. Некои може да доживеат грчеви или непријатност, но тоа обично може да се управува со лекови против болки без рецепт.

Повеќето пациенти можат да се вратат на нормалните активности во рок од еден или два дена по хистероскопијата. Вашиот лекар ќе даде конкретни упатства врз основа на вашата индивидуална ситуација.

Како и со секоја медицинска процедура, постојат ризици поврзани со хистероскопија, вклучувајќи инфекција, крварење или оштетување на матката или другите органи. Вашиот лекар ќе разговара со вас за овие ризици пред постапката.

Времетраење

30-60 минути.

Посветеност

Неколку часа за предоперативна подготовка и закрепнување.

Опоравување

Еден или два дена по процедурата.