Гинекологија и акушерство

Нашиот тим од стручни гинеколози обезбедува широк спектар на прегледи, консултации и третмани за да им помогне на жените да одржат оптимално репродуктивно здравје. Без разлика дали ви треба рутински преглед, чувствувате непријатност или барате совет за репродуктивно здравје, ние сме тука да помогнеме.

Амбулантски интервенции

Обезбедуваме низа медицински услуги насочени кон подобрување на здравјето и благосостојбата на жените. Нашиот тим од искусни лекари и медицински персонал ги користи најновите техники и опрема за да се осигура дека нашите пациенти добиваат најдобра можна нега.

Бременост

Посветени сме на обезбедување висококвалитетна грижа за идните мајки и нивните неродени бебиња. Нашиот тим од искусни здравствени работници нуди низа услуги за поддршка и следење на вашата бременост од раните фази до породувањето.

Ин витро оплодување

Ин витро оплодувањето (In vitro fertilization – IVF) е вид на асистирана репродуктивна технологија која им помогна на многу парови да ја надминат неплодноста и да имаат деца. Оваа медицинска процедура вклучува комбинирање на јајце клетка и сперма надвор од телото, а потоа пренесување на добиениот ембрион назад во матката. IVF е сложен процес кој бара специјализирана медицинска експертиза и значителна инвестиција на време. Сепак, за многу парови, тоа е многу ефикасен начин да основаат семејство.

Операции

Обезбедуваме низа гинеколошки услуги, вклучувајќи минимално инвазивни операции како хистероскопија. Нашиот високо обучен медицински персонал и најсовремената опрема гарантираат дека ја добивате најдобрата можна нега.

Генетска дијагностика пред имплантација

Предимплантациската генетска дијагностика (PGD) е техника која се користи за време на ин витро оплодување (IVF) за да се прегледаат ембрионите за генетски нарушувања пред да бидат имплантирани во матката. Ова им овозможува на паровите со семејна историја на генетски нарушувања да избегнат пренесување на тие состојби на нивните деца. PGD е моќна алатка која им помогна на многу парови да имаат здрави деца.

Генетски скрининг пред имплантација

Предимплантациски генетски скрининг (PGS) е процедура која овозможува идентификација на генетски абнормалности кај ембрионите пред нивната имплантација во матката. Тоа е високо специјализирана техника која има потенцијал да спречи пренос на генетски нарушувања и да ги подобри шансите за успешна бременост.

Инјектирање на сперматозоиди во клетка

Интрацитоплазматска инјекција на сперматозоид (ICSi) е форма на асистирана репродуктивна технологија (АРТ) што се користи за лекување на машка неплодност. За време на ICSi, еден сперматозоид се инјектира директно во јајце клетка за да се оплоди. Оваа процедура може да биде многу ефикасен начин за зачнување на паровите кои се борат со неплодност.